Babysvømning

Du kan allerede begynde til babysvømning når dit barn er 6 fulde uger, medmindre du har et barn med øre problemer, eller at du selv stadig bløder, da bør du vente.

Ved at tage en tur til babysvømning med dit barn for du stimuleret Jeres nærhed, og barnets sanser. I det der er en stærk nærhed mellem dig og dit barn, og i er begge 100 % fokuseret. Derudover får babyen rørt sig og brugt sine muskler, hvilket er sundt i forhold til koordineringer, - samtidig med at åndedrættet og fordøjelsen bliver stimuleret, og i ender begge med at være meget afslappede og naturlig trætte bagefter.

Der findes i stort set alle svømmehaller deciderede hold med babysvømning, hvor man vil være sammen med andre forældre og jævnaldrene babyer, babysvømningen vil så vidt muligt foregå i et 34 graders varmt bad, hvor du vil blive instrueret i hvordan du bedst muligt håndtere og stimulere dit barn i vandet. Ved første besøg i svømmehallen, hvis din baby kun er et par måneder, bør opholdet i vandet begrænses til 5 - 7 min. så barnet ikke bliver overstimuleret. Der er mange indtryk for en baby at tackle i så nye omgivelser, og det kan være skyld i en senere ulvetime, hvis opholdet ikke bliver begrænset. Allerede gangen efter kan opholdet var længere.

Det skal dog siges at i det babyen naturligt vil sluge en del vand, kan der forekomme diarre efter en tur i svømmehallen.