Kontrolbesøg hos lægen

Det er forskelligt fra sygehus til sygehus, hvor mange kontrolbesøg der er lagt ind i graviditetsforløbet.

Du skal både til kontrolbesøg hos lægen, hvor de tjekker blodprøve, urin, hjertelyd m.m. Men derudover skal du som minimum også til to scanninger, samt samtaler ved jordmoderen. Der er meget som skal passes ind i kalenderen. Specielt i tredje trimester bliver der travlt, her skal fødselsforberedelser også presses ind, det er naturligvis valgfrit, men er du første gangs fødende kan du lære nogle gode fif. Derudover vil du også blive indkaldt til glukosebelastning hvis nogen i din familie har sukkersyge.


Kommentarer

3 Kommentarer
#1 Bodil skrev d. 16.12.2008 08:37  

hvor de trekker blodprøve,..
 
Tror lige der er en lille stavefejl..
 
hvor de tjekker blodprøve, ... er mit bud smile

#2 Søren Andersen skrev d. 16.12.2008 11:18  

Du har fuldstændig ret Bodil, der havde sneget sig en lille tastefejl ind. Den er rettet nu.
 
Tak for din besked smile

#3 Ann skrev d. 05.02.2009 11:35  

Jeg bor i Kolding Kommune, hvor man bestemt ikke render til læge mere end højest nødvendigt, hvis alt forholder sig som det skal.
 
Jeg har været til tjek ved lægen 2 gange, ud over den første konstatering at jeg var gravid, til disse lægetjek bliver urinen tjekket, taget blodtryk, blødprøver, og en mindre samtale hvor det er muligt at stille spørgsmål.
 
Jordmoderen har jeg været ved 2 gange til scanning, og 3 gange til samtale/rutinetjek, hvor de mærker størrelse og hører hjertelyd. Da jeg nu er gået ind i den sidste uge, skal jeg dog til jordmoder hver 14 dag fra nu af.
Sådan forholder det sig i Kolding, men ja forskelligt kommunerne i mellem.

Links

Jordemoder.dk
Jordemoder.dk tilbyder alle typer graviditetsscanniger, jordemoderkonsultation, fødselsforberedelse, graviditetsmassage samt akupunktur. Hos os møder du udelukkende professionelle fagpersoner, som hver især arbejder med det de brænder for.
 
Gravid? Sov på maven!
Gravide kvinder kan nu ligge, sove, læse eller se TV på maven da en kvinde endelig har opfundet en madras med hul til den gravide mave som kan tages med overalt. Fysioterapeuter og massører anbefaler madrassen, som kan afhjælpe eventuelle smerter i lænden og samtig give den gravide mulighed for at slappe af på maven...måske for første gang i måneder. Godnat og sov godt...På maven!