Motion under graviditet

Det kan specielt i starten være svært at finde energi til motion, ha derfor nogle enkelte øvelser som du laver enten morgen eller aften, for at bevare kroppens smidighed samt holde formen, så man kan give barnet de bedste mulige omstændigheder.  

Gennerelt er kvinder som er i god form bedre rustet til en fødsel, idet det giver psykisk overskud og en øget selvtillid.
En interessant undersøgelse har vist at kvinder som træner på et moderat niveau, hvilket vil sige 3 gange om ugen, føder større børn end kvinder som træner mere eller mindre. Med motion menes ikke kun bevægelse, men om at være ude i den friske natur, tage en tur i svømmehallen, samt se nogle andre omgivelser end sædvanligt.
Der findes mange steder direkte motions hold for gravide, enten i vand eller på aftenskoler, spørg evt. på dit fødested om de kender til noget som de vil anbefale dig.

Der bør dog gøres opmærksom på at træningen skal være moderat, og du skal være opmærksom på de signaler som kroppen sender, over træning er nemlig heller ikke sundt, og kan resultere i for tidlig fødsel.

Af øvelser som kan anbefales er:

Knibeøvelser
Rygøvelser
Smidighedsøvelser
Bækkenøvelser


Links

Gravid? Sov på maven!
Gravide kvinder kan nu ligge, sove, læse eller se TV på maven da en kvinde endelig har opfundet en madras med hul til den gravide mave som kan tages med overalt. Fysioterapeuter og massører anbefaler madrassen, som kan afhjælpe eventuelle smerter i lænden og samtig give den gravide mulighed for at slappe af på maven...måske for første gang i måneder. Godnat og sov godt...På maven!