Påvirkning af barnets køn

Det er altid spændende at finde ud af hvilket køn et kommende barn har, men nogen spekulerer allerede i kønnet før graviditeten. De fleste forældre vil - forhåbentligt - være enige om at kønnet er ligegyldigt når først barnet er født, men kønnet har stor betydning for hvad mor og far har af forventninger til drengebørn og pigebørn. I disse moderne tider er det måske en kliché, at der er noget, der hedder drenge-ting og pige-ting, til trods for det bliver der dog nok ikke lavet om på sådanne forestillinger i den nærmeste fremtid.

Måske er du mor til flere drengebørn og ønsker dig brændende en pige, eller måske en far som gerne vil have en søn, som du kan øse af dine erfaringer til? Uanset hvordan situationen er, så er der en række forklaringer - mere eller mindre alternative - på hvordan man påvirker barnets køn. Vælg blandt de forskellige punkter i undermenuen.

Det er formentligt svært at verificere metoder til kønsbestemmelse. Sandsynligheden er jo ca. 50% for at få et barn af det ene eller det andet køn. Sandsynligheden for at få flere børn af samme køn er derfor ret høj, hvorfor det kan være svært at tilskrive kønnet af barnet andet end tilfældigheder, medmindre man foretager studier på tværs af forskellige kvinder, hvor man fastholder karakteristika som f.eks.: rygere / ikke-rygere, spiser morgenmad / spiser ikke morgenmad, osv.