Scanning af jordemoder

Det er op til hvert enkelt sygehus hvor mange scanninger de indkalder til, men som minimum bør der være to. Ved den første scanning som foregår mellem uge 11 og 13, er det primært for at måle nakkefolden, for at se om der er tendens til at barnet skulle blive født med down syndromet, jordmoderen holder målet på nakkefolden op i mod moderens alder samt en blodprøve, og kan dermed udregne en sandsynlighed.

Ved anden scanning bliver barnets knogler målt, for at se om de passer inden for en standard, det er alt fra lårben til lillehjerne som bliver studeret. Vender barnet rigtig kan man også være heldig på dette tidspunkt at kunne se hvilket køn barnet har, dog skal man være opmærksom på at en jordmoder aldrig vil give dig 100 % garanti for at svaret er rigtig.

Ønsker man en yderligere scanning for at se til barnet, eller blot en garanti for kønnet, kan en 3d scanning anbefales. 3d er en forholdsvis ny teknik hvor man kan se barnet i hele 3 dimensioner, hvilket gør at man kan se barnets mimik, samt personlige træk.


Kommentarer

2 Kommentarer
#1 Brian skrev d. 25.03.2015 11:43  

Min kæreste og jeg har 2 drenge sammen, som er 3 år og 1,5 år. Hun har en dreng på 12 år derud over. Hun er 8+3, men vi kan ikke finde ud af hvad vi skal. Jeg er meget itvivl om det økonomiske, så vi vælger nok en abort. Men jeg vil meget gerne vide kønnet nu snarest. er der et sted i Dk eller tæt herpå, at man kan få det afvide i uge 10?

#2 thor hedegaard skrev d. 20.12.2018 10:47  

Man kan også blive scannet privat, fx ved https://svendborgscanning.dk/

Links

Jordemoder.dk
Jordemoder.dk tilbyder alle typer graviditetsscanniger, jordemoderkonsultation, fødselsforberedelse, graviditetsmassage samt akupunktur. Hos os møder du udelukkende professionelle fagpersoner, som hver især arbejder med det de brænder for.