Emner med ingen svar

Planlagt kejsersnit, er det en god idé?


Forfatter Besked
Skrevet den: 06. 03. 2009 [14:46]
sandersen
Søren Andersen
Emne opretter
registeret siden: 10.04.2008
Indlæg: 134
Her er et lidt følsomt emne for nogen, men ikke desto mindre synes jeg at det er et interessant emne. Personligt synes jeg ikke det er en god idé for førstegangsfødende at vælge kejsersnit på eget initiativ.

Der går alt for mange skrækhistorier om fødsler, og hvad ideen med dem er, har jeg svært ved at se. Når man bliver bange for at føde, medfører det spændinger i musklerne, og afslapning er helt essentielt for at kunne føde på en god måde.

Angsten er derfor med til at avle flere skrækhistorier, hvilket kan forklare en stigning i andelen af planlagte kejsersnit.

Det der mangler er ikke et forbud mod planlagte kejsersnit, men langt mere information om, hvordan man føder med færre smerter. Der er nogen kvinder som stort set føder smertefrit uden brug af medicin, dem må man da kunne høste nogle guldkorn fra, eller hvad?

Hvad er din mening?

http://graviditet-og-barn.dk/ticker/a53b057f9b/1.png
ProfilWWW
Skrevet den: 10. 03. 2009 [17:21]
dadi_x
charlotte
registeret siden: 10.03.2009
Indlæg: 5
syntes at hvis folk vil have kejsersnit er det derse ejne sag.
Profil
Skrevet den: 24. 03. 2009 [11:13]
louise22
louise
registeret siden: 24.03.2009
Indlæg: 5
jeg synes at hvis man har haft en slem oplevelse tidligere, barnet ligger forkert, der opstår komplikationer eller man har haft meget svær grad af bækkenløsning eller nogen i den stil skulle vælge kejsersnit hvis det er det man vil. men kan ikke forstå de kvinder der vælger kejsersnit generelt fordi de vil slippe for smerten ved en naturlig fødsel.. kvindekroppen er bygget til at føde børn og alle kan gøre det.. men under vanskeligheder synes jeg det er oki..
Profil
Skrevet den: 28. 06. 2009 [20:54]
Spunk
Anne Louise Lund
registeret siden: 28.06.2009
Indlæg: 22
Jeg er en af dem som fik et mindre akut kejsersnit da vi skulle have William.

Jeg havde forvente jeg skulle føde normalt, og føler mig lidt snydt for ikke og ha prøvet det, hverken og føde normalt eller hvad en ve er, ikke engang en pluk-ve

Jeg fik William i uge 37+4 ved akurt kejsersnit, efter jeg havde haft vandafgang fra lørdag ved 13 tiden, og William kom ud onsdag kl. 20.37 - 5 lange dage.

Vandet gik pludseligt, men jeg fik ingen veer, man forsøgte 2 gange stikpiller og ve-drop i 9 timer, hvoraf de 4-5 timer var på fuld styrke. Ve-droppet gav mig veer iflg. overvågningen, men jeg kunne intet mærke. Jordemoderen sagde jeg burde ligge oppe under loftet, men nej.¨

Jeg er lidt ked af min fødsel var sådan, men havde jo også forventet og føde nomalt.

Vi har talt meget om det herhjemme, også fordi der skete mange fejl.

Min mand holder på et planlagt kejsersnit, hvor jeg ikke rigtig ved det endnu. For vil rigtig gerne føde normalt.

Hvis jeg skulle vælge eller sige noget til en der skal føde nu her, så vil jeg sige normal fødsel. Et kejsersnit er heller ikke smertefrit.

http://graviditet-og-barn.dk/ticker/8b4b747b97/1085.png
Profil
Skrevet den: 27. 05. 2010 [20:48]
Winnie85
Winnie Feltendal
registeret siden: 27.05.2010
Indlæg: 6
Du har helt ret i at det er et meget ømtåleligt emne, men ikke desto mindre så fortjener de kvinder der går rundt og er i tvivl, at se mulighederne fra begge vinkler.

Der kan være mange ting der er med til at få en kvinde til at beslutte sig om planlagt kejsersnit ved den første fødsel. Nogen er bange for selve fødslen og er bange for at frygten i sidste ende vil forhindre at det kan ske naturligt, og langt de fleste vil gerne undgå akut kejsersnit. Andre har den idé at kejsersnit er mere smertefrit. Dertil kan kun siges, at selve fødslen måske er mere smertefri, men perioden efter er betydelig mere vanskelig. Man må ikke løfte mere end sit eget barns vægt, man skal tage smertestillende, nogen oplever problemer med at få mælken til at løbe til og dermed fratages de muligheden for at komme godt i gang med at amme... Der er rigtig mange ulemper ved en kejsersnit, lige så vel som der er fordele, og jeg tror de eneste der kan afgøre det, er den gravide selv, hendes mand/kæreste og deres JM/fødselslæge.

naturligvis skal ens fødsel forløbe som man ønsker det, men man skal dog alligevel huske at lytte til ens JM og læge, de har set og gjort alt dette mange gange før, og vil altid være de bedste til at råde og vejlede.
Profil