Cyklus

Som tommelfingerregel har du ægløsning 14 dage efter din første menstruationsdag, men dette afhænger hvor lang din cyklus er. De fleste har en cyklus (fra første menstruationsdag til den første menstruationsdag) på 28 dage +/- et par dage, men kan variere meget fra person til person. Udregn din cyklus og divider med to, det antal dage efter første menstruation finder din ægløsning sted:

eks: 28 dage / 2 = 14

Men husk det kun er en tommelfingerregel. Vil du være sikker på at ramme ægløsningstidspunktet, bør du fra din menstruation ophører, til den næste indtræder, have sex hver anden/tredje dag.  

Der skal dog gøres opmærksom på at, hvis du lige smidt p-pillerne eller anden prævention med hormoner, skal din krop først lige skal "finde sig selv igen", og cyklusen kan derfor være længere end normal.


Kommentarer

3 Kommentarer
#1 Charlotte Mortensen skrev d. 31.01.2010 11:10  

Super! Jeg er lige stoppet med p-piller, da min kæreste og jeg ønsker at blive gravide. Så ja, min krop skal først lige "finde sig selv". Men jeg føler også, at jeg har sværere ved at blive gravid nu efter 4 år på p-piller?!

#2 Mille skrev d. 05.10.2011 17:59  

Hej. Jeg har et spørgsmål, som jeg håber i kan svare på.
Jeg havde min første sidste menstruations dag d. 16 Marts - 2011 og sidste dag d. 20 Marts - 2011...
Er det korrekt regnet ud, at jeg har en cyklus på 26 dage ? Det er et meget vigtigt spørgsmål, da jeg er gravid i 29 uge, er sat til d. 19/12-2011, så er 29 uger henne. Men vil meget gerne være sikker på barnets fader, da der er to mulige. Kunne meget godt tænke mig en ca befrugtningsdato, og vil det sige den dag jeg er blevet befrugtet bliver jeg gravid? Havde en date med en ven som endte ud i sex d. 26 marts. Brugte ikke beskyttelse. Men fandt tilbage til min eks igen nogen dage efter, og vi havde sex og brugte heller ikke beskyttelse. Håber meget på nogen kan hjælpe. Mvh Mille

#3 julia skrev d. 08.01.2012 23:51  

fødselsdag 14/05-1992
heej jeg skriver til dig.
da jeg går og tvivler på om jeg enlig kan blive gravid.
jeg har været sammen med min forlovede i snart 7 år.
han er 21 år
vi syntes det er på tide at få et barn.
da vi er parate.
vi har prøvet siden jeg var 17 18år men der er ingenting sket i nu.
jeg har været hos min egen læge for at få taget en underlivsundersøgelse.
hun fortalte alt så fint ud.
jeg har så været til en samtale hos lægen for et par måneder siden da jeg ville høre om hun ikke kunne hjælpe os lidt mere.
det eneste hun sagde var at jeg kunne få en undersøgelse til ellers kunne jeg få taget nogle blod prøver men først når jeg fylder 20år.
 
Nu er min mens begyndt at blive meget uregelmæssig og det gør det ikke nemmere og gå og vente på om den kommer eller udebliver :-(
jeg er blevet født 3 måneder for tideligt jeg har haft astma promkids til jeg var 2 3 år så gik det væk. jeg er 163 høj og vejer 50kg cirka jeg er begyndt at tage livol multi total gravid har gjordt det i 2 uger nu. ved ikke om det betyder så meget
men jeg syntes ikke det er remeligt kan du hjælpe mig
kan du give mig nogle gode råd eller sende os til nogle undersøgelser
menstertion kalender for 2 3 måneder
:11 september start
:16 september stoppet
:30 oktober start
:7 november stoppet
 
12 december start
 
19 december stoppet
 
 
 
med venlighilsen julia petersen