Børn med feber

At have feber vil sige at have forhøjet tempratur, normalt ligger ens temperatur på 36,5 - 37,5 grader, og dermed betegnes det som feber hvis temperaturen måler mere end dette.
Grunden til feber kan være være en infektion mod virus, allergi eller for megen sol, og feberen fremkommer for at bekæmpe dette, der vil derfor som oftest ikke bruges feber sænkende medicin, men blot noget smertestillende for at feberen kan være udholdelig.

Hvor høj feberen er, er ikke altid afgørende for hvor dårligt barnet har det, det er vigtigere at se på barnets trivsel, er barnet aktiv, vil det lege, se TV og spise?

Der findes felere måder at måle temperatueren på, de mest udbredte metorder er et termometeri munden, øret eller i endetarmen, hvor det i endetarmen er det mest ubehagelige men også det mest præcise.

Det du kan gøre for dit barn, er at sørge for at de indtager meget væske, for at kompencere for det væske barnet sveder ud, og for at dulme feberen. Herudover, bør barnet ikke pakkes for godt ind, men derimod holdes køligt, og kan puttes med et lagen, i stedet for en dyne.