Dagpleje eller vuggestue

Der er naturligvis forskellige ting som taler for dagpleje såvel som vuggestue, og det er individuelt hvad man ønsker for sit barn. Dog kan der for tiden være så stor venteliste for at komme i daginstitution at man bør være mere fleksible. Der er naturligvis også alternativer til daginstitutioner, du kan vælge at blive hjemmegående husmor/far, søge en privat dagplejer eller ansætte en aupair - ergo er der masser af alternativer, og man bør overveje hvad ens eget behov er, samt ønsker for barnet.

Du bør sætte dig ned allerede i løbet af graviditeten og undersøge hvilke pasnings muligheder din kommune tilbyder, da der ofte er ventetid. Vuggestuer såvel som dagplejer, for hurtigt etableret sig et ry gennem forældre, det fornemmer du bedst ved at snakke med forældre, samt tage ud og besøge pasningsstedet.

Vuggestue: I en vuggestue er det som oftest større, der er flere børn og dermed også mere personale, hvilket også medfører at der er flere faciliteter. Du kan forvente at personalet er pædagog uddannet, hvilket naturligt nok gør at de har en del baggrundsviden. I det at der er flere pædagoger betyder det også, at du ikke er afhængig af en enkel, som kan gå hen og blive syg.  Gode faciliteter for børnene. Det mest negative for vuggestuerne er, at idet de er så mange personer som færdes sammen, er der også større sandsynlighed for at dit barn bliver smittet af en forkølelse eller influenza f.eks.

Dagpleje: I modsætning til vuggestuen er pasning i dagpleje mere intens og direkte. En dagplejer har som oftest fire børn, som passes i dagplejerens eget hjem, og det er derfor forskelligt hvilken pasningsform dagplejeren bruger.
Som oftest er dagplejeren ikke uddannet, men godkendt af kommunen. Skulle dagplejeren gå hen at blive syg, er der altid en gæstedagplejer som tilbydes.

I bør gennem din kommunes pladsanvisning søge institutionsplads så snart I er klar over hvad i ønsker for Jeres barn


Kommentarer

1 Kommentar
#1 Ann skrev d. 14.10.2009 12:57  

Efter lang tids håb på at kunne få en vuggestue plads til vores søn, har vi nu måtte se i øjnene at eftersom han er nr 35 på venteliste 2 mdr før start er det urealistisk. I morgen skal jeg til samtale med en potientiel dagplejemor, og er da meget spændt og sikker på at det nok skal gå godt, men gør mig alligevel tanker om de ulemper jeg ser hos en dagplejemor, især det at barnet skal i gæstedagpleje ved ferie/sygdom. Vil gerne høre andres erfaring mht dagpleje vs. vuggestue. Mon det "skader" barnet at blive flyttet fra dagpleje til evt. vuggestue ½år efter opstart?