Registrering af nyfødt

Når du skal registrere dit barn er der flere måder at gøre det. Et nyfødt barn skal registres i personregistret via en fødselsanmeldelse, hvilket du kan gøre via internettet på hjemmesiden www.personregister.dk, eller du kan meddele det på kirkekontoret eller via brev. Først efter registreringen modtager du en fødselsattest.

Der er kun få regler for hvordan en registrering af din nyfødte skal ske. En registrering gælder for alle børn, uanset om forældrene ikke er sammen, er samlevende eller gift, og underordnet om i er medlem af folkekirken eller ej. Registreringen skal være i modtagerens hænde senest 14 dage efter fødslen.

Hvis i er ugifte, men ønsker en fælles forældremyndighed, er det også her i har mulighed for at oplyse det.


Kommentarer

3 Kommentarer
#1 Muarrab skrev d. 04.10.2010 19:42  

hej...
 
jeg har født min søn den. 25.september men har registret fødselsanmeldelse idag. men vil spørge om jeg får børnepeng til den her måned eller nej.
 
tak...

#2 Sarah skrev d. 16.02.2011 11:52  

Hej:
Jeg bor i sverige, men jeg er dansk statsborger, og jeg bor sammen med kæresten i sverige. jeg skal så føde i dk. spørgsmålet lyder: når jeg skal registrere mit barn i kirken kan mit barn bærer min kærestes efternavn selvom vi er ugift. han er palæstinenser fra syrien og bor i sverige med opholdstilladelse?

#3 erdinc skrev d. 03.04.2011 14:53  

hej jeg har et spørsmål min kone hun skal født 11 april 2011 kan jeg få børnepenge 20 april.