Råd til kost før en graviditet

Det primære kostråd før graviditeten er et tilskud af folinsyre (også kaldet folsyre). Tilskuddet af folinsyre hjælper med at nedsætte risikoen for at barnet bliver født med misdannelser. Sundhedsstyrelsen anbefaler at man dagligt tager 400 mikrogram (µg) folinsyre allerede fra du planlægger at blive gravid. Hvis man tager folinsyre allerede fra man planlægger at blive gravid, så er man sikker på at man har taget folinsyre allerede fra starten af graviditeten. For at læse mere om folinsyre under selve graviditeten, så kig i vores sektion "Under graviditeten"

Man kan også sige at de generelle kostråd gælder specielt meget når man gerne vil være gravid, da en sund og varieret kost giver kroppen næringsstoffer, som muligvis kan forbedre fertiliteten.

Kender du specifikke kostråd så skriv dem gerne som kommentar, eller indsend et link til en hjemmeside, der behandler disse.


Links

Sundhedsstyrelsens hjemmeside om graviditet og alkohol
Hjemmesiden indeholder en række råd til hvad man skal undgå og hvad man skal gøre i forbindelse med en graviditet. Der er også nogle gode pjecer.