Omkostninger i begyndelsen af barnets liv

Der er mange nye omkostninger man skal have med i sit budget, når man har et barn undervejs. Nedenfor har vi listet dem vi umiddelbart kunne komme i tanke om. Der er ikke fastsat nogen pris, da det typisk afhænger af den enkelte familie, hvor meget man spenderer på de forskellige ting. Der skelnes mellem engangsudgifter og de mere løbende udgifter. For alle de udgifter vi måtte have glemt, kan du skrive en kommentar i bunden af siden.

Engangsudgifter

Barnevogn - De fleste vil gerne have en barnevogn, så deres barn kan stå ude og sove. Det er også hyggeligt at køre en tur med barnevognen, men også praktisk når man er på besøg hos andre.

Klapvogn - Det kan være en fordel at have en klapvogn til de ture, hvor man skal ud og gå. Så kan barnet følge med i hvad der sker, uden at skulle bæres på ryg eller skuldre.

Vugge - Barnet skulle gerne have et sted at sove, og hvis man ikke har en vugge i familien, så må man ud og investere i sådan en.

Spiseudstyr - Man får brug for en spisestol (højstol) så barnet sidder sikkert ved bordet, når det når den alder. Dertil kommer specielle kopper, bestik, tallerken, hagesmæk. Lidt tidligere kan der være brug for ting som sutteflasker, ammeindlæg, osv.

Autostol - Hvis man skal have sit barn med ud og køre i bilen, så er man nødt til at spænde det fast i en autostol, så det er forsvarligt fastspændt.

Ny bil - For dem der er meget afhængige af at have en bil, kan det komme på tale at investere i en ny, når nu familien er blevet lidt større. Det kræver plads at transportere alle de forskellige ting rundt, som et barn typisk får brug for (barnevogn, lift, pusletaske, osv.)

Løbende udgifter

Mad - Barnet skal have noget at spise. Fra starten bliver det måske ammet, men nogle børn får modermælkserstatning fra starten af.

Bleer - Denne post er sat under løbende udgifter, da vi antager at de fleste i dag vælger at bruge engangsbleer. Hvis du vælger at bruge stofbleer vil du i stedet have en engangsudgift til selve bleerne og løbende udgifter til vask og tørring. Du kan regne med at skulle bruge omkring 4 bleer pr. dag.

Pasning - Det er ikke gratis at få sit barn passet. Derfor skal du også huske på at sætte penge af til pasning i vuggestue, dagpleje, børnehave, eller hvilken pasningsordning du nu går og overvejer.

Tøj - Spædbørn vokser meget hurtigt, og hvis der ikke er noget babytøj i familien som kan lånes, så må du ud og købe noget løbende.


Kommentarer

1 Kommentar
#1 Penge- og Pensionspanelet skrev d. 08.09.2011 13:35  

Hvis du vil vide mere om, hvad det koster at få et barn, så klik på linket nedenfor.
 
Du kan bl.a. lære mere om taksterne for pasning i daginstitution, taksterne for barselsdagpenge og se hvor meget du får i Børne- og ungeydelse fra det offentlige mv.
 
Klik på
www.ppp.dk/barn