Samleje hyppighed

Denne forklaring hører til blandt de alternative og bygger på antagelsen om at det er manden sædceller, der bestemmer kønnet på barnet. Samtidig tilskrives sædcellerne kønsmæssige karakteristika kendt fra voksne mennesker. Teorien går på at maskuline sædceller er stærkere og hurtigere end feminine sædceller, mens de feminine sædceller lever længere end de maskuline.

For at få en dreng skal manden derfor sørge for at have nyproducerede sædceller hver gang et par forsøger at få børn. Ønsker man at få en pige skal der være en længere periode mellem at man har samleje.

Umiddelbart kender jeg ikke til nogen studier af denne forklaring, så man skal nok tage teorien med et gran salt. Hvis nogen kender til sådanne studier er I velkomne til at kommentere indlægget.


Kommentarer

2 Kommentarer
#1 Tine skrev d. 05.05.2009 21:28  

Det er rigtigt nok at sædceller der bliver til drenge er hurtigere. Dette skyldes at Y-kromosomet (som sædcellen bærer på ved drenge) er lettere, da det mangler vægten fra det ene 'ben' i forhold til pigesædcellens X-kromosom.
Med hensyn til levetiden er pigesædcellen mere robust end drengecædcellen.
Det kan dog ikke betale sig at venter for mange dage mellem lagengymnastikken, da sædcellerne får flere 'fejl' jo længere de ligger og venter.

#2 Carsten Hansen skrev d. 16.08.2014 08:37  

Hvis dette website skal beholde nogen form for troværdighed, skal man se at få luget ud i vendinger som:
"bygger på antagelsen om at det er manden sædceller, der bestemmer kønnet på barnet."
Det er ikke en antagelse, men et videnskabeligt faktum, at de kvindelige ægceller bærer et X-kromosom, mens de mandlige sædceller bærer enten et X- eller et Y-kromosom.
Hvis en X-sædcelle kommer først ind i ægget, kommer der en pige (XX) ud af det. Kommer en Y-sædcelle først, bliver det en dreng (XY).
At I også har et afsnit med noget så latterligt som astrologi, gavner heller ikke jeres troværdighed.