Svangersskabsforgiftning

En svangerskabsforgiftning får blodårerne til at trække sig sammen, hvilket gør at moderkagen får tilsat mindre blod, og dermed vil barnet vokse mindre end ellers. Omkring 3 % af alle gravide udvikler svangerskabsforgiftning. De symptomer du skal være opmærksom på i forhold til svangerskabsforgiftning er, forhøjet blodtryk, væskeophobning, æggehvidestof i urinen, en pludselig vægt stigning, trykkende hovedpine, utilpashed samt synsforstyrrelser.

Jo tidligere svangerskabsforgiftningen opdages, jo bedre mulighed er der for at forebygge den.


Kommentarer

4 Kommentarer
#1 Cindie skrev d. 12.02.2010 10:29  

Hej. Jeg har bare et spørgsmål, hvordan finder man ud af om man har svangerskabsforgiftning?

#2 lotte skrev d. 18.05.2010 10:29  

Hej Cindie, nogle af symptomerne på svangerskabsforgiftning er bl.a. forhøjet blodtryk. Hvis tilstanden er forværret vil du ofte have hovedpine, det vil flimre for øjnene m.m. Du kan læse mere om symptomerne og andet her babyvild.dk/svangerskabsforgiftning-pr%c3%a6eklampsi

#3 Maria skrev d. 13.03.2012 13:19  

Hej. Jeg er i uge 34 nu,og har den sidste uge taget 1,4 kg. på, og er også først nu begyndt at få lidt vand i kroppen. I starten af graviditeten tog jeg virkelig ikke meget på - max tre-fire kg på, og fra sidst i 2. trimester indtil den her uge, har jeg kun taget et par hundrede gram på om ugen.
Er der grund til bekymring i forhold til svangerskabsforgiftning?
Hvor hurtigt kan svangerskabsforgiftning udvikle sig?
MVH. Maria

#4 Leyla Arabaci skrev d. 12.12.2018 23:25  

Hej
Jeg har haft hovedpine siden mere end 2uger hvor det spænder meget på panden og øjnene normal har jeg aldrig hovedpine.
Hilsen Leyla